HRVATSKO DRUŠTVO ZA OTORINOLARINGOLOGIJU, KIRURGIJU GLAVE I VRATA | CROATIAN SOCIETY OF OTO-RHINO-LARYNGOLOGY, HEAD AND NECK SURGERY
KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb | info@hdorl.hr

Novosti

17. srpnja 2023.

ERS SOFIJA, IZVJEŠĆE

Od 18. do 22. lipnja 2023. u Sofiji, u Bugarskoj, održan je 29. kongres Europskog rinološkog društva na kojem je sudjelovalo više od 1000 polaznika iz cijelog svijeta. Hrvatska je bila zastupljena s 13 polaznika i bila je među zastupljenijim zemljama. Većina hrvatskih polaznika bili su pozvani predavači.

Na kongresu je organiziran i Hrvatski rinološki okrugli stol koji je moderirao prof. Tomislav Baudoin, a predavači su bili, uz navedenog moderatora, i prof. Livije Kalogjera, doc. Draško Cikojević, doc. Gorazd Poje, doc. Marko Velimir Grgić, dr. Mateo Čukman, prof. Dubravko Manestar i doc. Hrvoje Mihalj.

Okrugli stol završio je interesantnom raspravom. Nacionalni okrugli stolovi bili su organizirani kao natjecanje raznih nacionalnih rinoloških društava i naši su rinolozi, kao i predsjednik Društva, dobili i posebnu zahvalu Bugarskog rinološkog društva za svoj doprinos organizaciji kongresa.