HRVATSKO DRUŠTVO ZA OTORINOLARINGOLOGIJU, KIRURGIJU GLAVE I VRATA | CROATIAN SOCIETY OF OTO-RHINO-LARYNGOLOGY, HEAD AND NECK SURGERY
KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb | info@hdorl.hr

Novosti

21. listopada 2021.

Prvi sastanak novog UO HDORL

PREDSJEDNIŠTVO

Predsjednik
Tomislav Baudoin

Dopredsjednici
Goran Geber
Darija Birtić

Tajnik
Mihael Ries

Rizničar
Dejan Tomljenović

ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA HRVATSKOG DRUŠTVA ZA OTORINOLARINGOLOGIJU I KIRURGIJU GLAVE I VRATA
Mario Bilić
Tamara Braut
Krsto Dawidowsky
Renato Janušić
Marisa Klančnik
Andro Košec
Ivana Pajić Matić
Vesna Ramljak Ušljebrka
Neven Skitarelić
Marin Sokolić
Marko Velepič
Željko Zubčić

Dragi članovi Društva,

Kao prvo, htjeli bismo zahvaliti svima vama na časti koju ste nam iskazali vašim izborom te pokazati da smo spremni ispuniti sve obaveze koje ova vodeća uloga u Društvu stavlja pred nas. Dosadašnjem predsjedništvu i UO zahvaljujemo na predanom radu u ovim nenormalnim vremenima u kojima je Društvo odradilo svoje zadatke i organiziralo skupove te imalo aktivnu i važnu ulogu savjetovanja članstva o smjernicama ponašanja u pandemijskim uvjetima.

Novo predsjedništvo i upravni odbor s velikim entuzijazmom počinju voditi Društvo u idućem četverogodišnjem razdoblju. Planiramo raditi na podizanju standarda hrvatske otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata u svim njezinim segmentima. Želimo pridonijeti poboljšanju edukacije specijalizanata i mladih liječnika ali i svih ostalih. Stimulirat ćemo i pomagati pri polaganju europskog ispita iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata. Planira se pojačana aktivnost našeg Društva i naših članova u europskim organizacijama kao što su Konfederacija europskih ORL-KGV društava (CEORL-HNS), Europski ispitni odbor za ORL-KGV (European Board Exam – EBE ORL-HNS), ORL-KGV sekcija UEMS-a (European Union of  Medical Specialists) i europskim subspecijalističkim društvima, čime se želi stvoriti bolja pozicija hrvatske otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata u njima. Poticat ćemo prisutnost hrvatskih otorinolaringologa na svim važnim skupovima u ulozi predavača, pozvanih predavača i instruktora. U svim tim aktivnostima računamo na pomoć i suradnju našeg članstva, odnosno na vašu pomoć.

Za početak, podigli smo novu web-stranicu, koju upravo gledate. Promijenili smo logo Društva. Stranica je napravljena prema uputama Konfederacije (CEORL-HNS) te će omogućavati komunikaciju i informiranje svih članova Društva preko raznih aktivnih poveznica i ažuriranog sadržaja o važnim događajima iz svijeta otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata.

Najveća aktivnost koja slijedi ove godine je Godišnji sastanak Društva, koji će se organizirati u Zagrebu 6. svibnja 2022. u hotelu Academia. Sve detalje o tom događaju moći ćete uskoro pronaći na ovoj stranici.

Svima želimo svako dobro i do skorog viđenja,

Predsjednik
Tomislav Baudoin