HRVATSKO DRUŠTVO ZA OTORINOLARINGOLOGIJU, KIRURGIJU GLAVE I VRATA | CROATIAN SOCIETY OF OTO-RHINO-LARYNGOLOGY, HEAD AND NECK SURGERY
KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29, 10000 Zagreb | info@hdorl.hr

Novosti

20. ožujka 2023.

Prvi tečaj Akademije Konfederacije europskih ORL-KGV društava

Dana 3. i 4. ožujka 2023. održan je u Hotelu Academia u Zagrebu 1. tečaj Akademije Konfederacije europskih društava za ORL i kirurgiju glave i vrata. Konfederacija europskih društava za ORL i kirurgiju glave i vrata krovna je europska ORL organizacija koja se skrbi o europskoj otorinolaringologiji i kirurgiji glave i vrata. Ta organizacija koordinira aktivnost 44 europska nacionalna ORL-KGV društva, 14 subspecijalističkih društava, ORL-HNS sekciju UEMS-a i povjerenstvo za europske ispite iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata. Misija joj je briga o edukaciji unutar naše struke, promicanje znanosti unutar otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata i unapređenje struke u Europi. S tim ciljem je odlučeno da se pokrene i Akademija koja bi trebala barem jedanput godišnje okupljati specijalizante i mlade specijaliste iz cijele Europe s ciljem promicanja znanja i vještina u skladu s europskim standardima i smjernicama i istovremeno pomoći u pripremanju nacionalnih i internacionalnih specijalističkih i subspecijalističkih ispita. Nadalje je misija okupljanje mladih ljudi iz cijele Europe u duhu prijateljstva i građenje osjećaja pripadnosti jednoj europskoj strukovnoj zajednici.

Voditelj je bio prof. dr. sc. Tomislav Baudoin, koji je predsjednik Hrvatskog društva za ORL i kirurgiju glave i vrata te rizničar Konfederacije europskih društava za ORL i kirurgiju glave i vrata. Bilo je registrirano 98 polaznika iz 23 europske zemlje i jedan iz Azije. Sedamnaest moderatora sudjelovalo je u tečaju, od toga šest iz inozemstva (dva iz Velike Britanije te po jedan iz Slovačke, Luksemburga, Srbije i Turske) i 11 iz Hrvatske (10 iz KBC-a Sestre milosrdnice i jedan iz KB-a Dubrava).

Tečaj je organiziran po modelu „problem based learning“ i s polaznicima je interaktivno obrađeno 30 otorinolaringoloških tema.

Sastanak je u potpunosti ispunio svoje zadaće u stručnom i socijalnom programu, što su pokazale i evaluacijske ankete u kojima ocjena ni na jedno pitanje nije bila manja od 4 na skali od 1 do 5.